To jest strona archiwalna
   Co to był za portal ?   
Najnowsze informacje
Zapraszamy, promujemy
Reklama
OGŁOSZENIA i REKLAMY (arch.)
Reklama
Reklama
Reklama
InTARnet poleca
Reklama
Reklama
Źródło: inTARnet.pl
  
  Kulinarny "Pasaż" (8)    -   28/8/2005
W sobotni wieczór podczas zakończonego właśnie Międzynarodowego Spotkania Kultur na tarnowskim Rynku tegoroczną nagrodę "Mecenas Kultury", przyznaną w przez radnych miejskich, otrzymała Restauracja Pasaż. W imieniu jej właścicieli statuetkę i dyplom odebrał Szef Kuchni tego lokalu - Wojciech Wołosowski (na zdjęciu). Od wielu tygodni ten wyśmienity kucharz zapoznaje inTARnautów z kolejnymi, mniej lub bardziej niezwykłymi przepisami. W tym tygodniu Wojciech Wołosowski poleca Państwu gęś duszoną w kapuście; potrawę prostą w wykonaniu, a zarazem odrobinę wykwitną.

Ogloszenie
>

Gęś nie może się oczywiście obejść bez jabłek i to one, obok kapusty, nadadzą charakter naszej potrawie.
Sam przepis jest prosty, choć (jak to zwykle bywa) łatwo zepsuć smak potrawy, stosując np. zbyt duży ogień lub przegotowując – w tym wypadku – kapustę. Potrzebne nam będą: gęsie udka, główka małej kapusty (do poszatkowania), dwa jabłuszka, mąka, sól, majeranek i gęsi tłuszcz do pokropienia, który możemy albo wytopić z pozostałej części gęsiny, albo też zastąpić go masełkiem. Jak przygotować danie – posłuchaj Wojciecha Wołosowskiego (((mp3))) .

M. Poświatowski
Sonda inTARnetowa
 
A to czytałeś ?

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'mysql5-3.premium' (1) in /home/intarnet/www/www1.atlas.okay.pl/poll/include/class_mysql.php on line 32
Connection Error
MySQL Error : Connection Error
Error Number: 0 
Date        : Sun, December 22, 2024 06:32:12
IP          : 3.138.137.244
Browser     : Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)
Referer     : 
PHP Version : 4.4.9
OS          : Linux
Server      : Apache
Server Name : intarnet.pl
Script Name : /www1.atlas.okay.pl/index_full.html